IZVLAČENJE
VOZILA IZ BLATA

Izvlačenje Iz Blata

Izvlačenje vozila iz Blata je ono što nijedan vozač ne želi da ga snađe na putu jesu nepredviđene situacije. I kada vaše vozilo završi u blatu ili sleti u jarak kako biste izbegli sudar sa drugim vozilom, znajte da se nesretni spletovi okolnosti ne mogu izbeći. Ali nemojte da paničite jer je dovoljan samo jedan poziv i vaši problemi će biti rešeni u nekoliko minuta. 

Susrećemo se za raznim situacijama gde vaše vozilo na kraju završi zaglavljeno i tada je jedina opcija koju imate na raspolaganju jeste da pozovete profesionalce da Vas izvade i  odšlepaju vaše vozilo, ukoliko ono nije više u voznom stanju.

Spremni Smo na Sve 24-7

Ako je vozilo ostalo zaglavljeno na nekom perifernom i jako ne pristupačnom bltanjavom putu spremni smo da reagujemo i po Vas dodjemo adekvatnom opremom kako bi Vas izbavili na bezbednu površinu. 

Sve što vam je potrebno možete se nama obratiti za brzu jeftini i pouzdanu intervenciju.

Izvlačenje vozila iz Blata

Kako da se izvučete iz blata?

Da li vam se auto ikada zaglavio u blatu? Kako se izvući iz blata je delom umetnost, delom nauka, a sve se svodi na sposobnost vašeg vozila da stekne vuču. Ako vam se to ikada dogodi, evo 7 koraka kako da izvadite automobil iz blata:

1. Izadjite iz Vozila

Ako imate putnike u automobilu, svi treba da izađu iz vozila, čime se smanjuje težina. Ovo bi barem moglo sprečiti da vaš automobil tone dublje u blato.

Budite mirni, procenite situaciju i odlučite se za strategiju da automobil izvučete iz blata. Pokušajte da utvrdite koliko su vam točkovi duboko uvučeni u blato. Da li je to samo jedan ili je više točkova zaglavljeno? Ako se ne čini da je to teška situacija, možda ćete imati sreće i brzo izaći.

2. Vreme je da se uprljate!

Kleknite na kolena i pokušajte da pokupite blato sa područja direktno ispred vaših guma; ako imaš lopatu, još bolje. Ideja je da se udubljenje od blata učini manje strmom kako bi se vaš automobil mogao popeti.

3. Pristup najboljem scenariju

Okrenite volan da biste bili sigurni da su vam prednji točkovi usmereni pravo. Polako pritisnite papučicu gasa, koristeći težinu vozila da dobijete malo vučne sile. Ako je vaš automobil automatski, uključite ga u najnižu brzinu; ako je u pitanju ručni menjač, koristite 2. ili 3. brzinu i otpustite kvačilo.

4. Šta god da radite, ne vrtite točkove

Ako to ne uspe, vaš instinkt bi mogao biti da snažno pritisnete nogom na gas. Izbegavajte da to radite sve troškove jer bi to pogoršalo stvar. Ne samo da vam okretanje točkova neće pomoći da se izvučete iz blata, već bi moglo da natera vaše točkove koji se brzo okreću da izgube vuču i skliznu još dublje u blato.

Postoji još jedna prednost što ne okrećete točkove – možete izbeći prskanje blata po automobilu.

5. Pokušajte da dobijete trenje

Možda su vam točkovi i osovine zakopani predaleko u blato. Pod pretpostavkom da imate dizalicu, koristite je da samo malo podignete gume, dovoljno da gurnete prostirku za stopala ili komad kartona ispod i ispred točkova. Gornju ivicu prostirke treba postaviti direktno ispod zaglavljene gume, a ostatak ispred gume.

 

Ako nemate nijedan od ovih predmeta, potražite ćebe u zadnjem delu automobila, koristite jaknu ili pronađite štap ili komad drveta u okolini. Vaš cilj je da pronađete nešto što će stvoriti vuču kako bi vaš automobil mogao da se izvuče napred i preko blatnjave lokve. Možda zvuči malo čudno, ali ovo je kako izvući kamion iz blata, ili bilo koje vozilo u tom slučaju.

 

Sada se vratite u auto i pokušajte postepeno i polako da ubrzate. Ako to uspe, ne zaboravite na svoju prostirku pre nego što odete!

6. Pustite malo vazduha iz guma

Ako to nije uspelo, pokušajte ponovo sa korakom #5, ali ovog puta prvo ispustite malo vazduha iz guma. To bi trebalo da utiče na povećanje površine vaših guma.


Zatim iskopajte područje oko guma i postavite prostirku.


Vratite se u automobil i lagano pritisnite gas dok ne dobijete vuču i ne budete u mogućnosti da krenete napred.


Ne zaboravite da ponovo naduvate gume pre nego što se vratite na put.

7.Kaiš za Vuču

Ako naši saveti o tome kako da se odlepite od blata nisu uradili posao, remen za vuču će spasiti dan. Da li znate kako da povučete automobil sa trakom za vuču?

 

Ako ste entuzijasta van puta, verovatno jeste. Ako niste, to je odlična veština za učenje, a u slučaju da vam se automobil zaglavi u blatu, to bi vam moglo uštedeti vreme i novac. Naučiti kako da vučete automobil sa trakom za vuču nije tako teško, sve dok imate traku za vuču, drugo vozilo i vozača koji je voljan da vam pomogne da izvučete.

 

Kaiševi za vuču se sastoje od dugih niti od jakog najlona sa kukama koje su teško ušivene na svaki kraj. Pošto su male i lagane (čak i sa kukama), trebalo bi da budu deo kompleta za hitne slučajeve vašeg vozila.

 

Prvo, pričvrstite kuku na zadnji deo vučnog vozila, bilo na nosač na zadnjem braniku ili na kuku za prikolicu.

 

Uverite se da je kuka dobro pričvršćena za nosač pre nego što nastavite.

 

Zatim pričvrstite drugi kraj trake na kuku za vuču vašeg automobila. Potvrdite da ste oba kraja pravilno zakačili i da se u oba vozila nalazi vozač. Stavite svoj automobil, onaj koji se vuče, u pogon ili prvu brzinu, sa isključenom parkirnom kočnicom.

 

Osoba koja upravlja vozilom za vuču treba da napravi bebe korake napred kako bi osigurala da je kaiš za vuču potpuno zategnut. U tom trenutku, spremni ste da krenete.

 

U suštini, to je kako vući automobil sa trakom za vuču. Kada se oslobodite, vozite oprezno i dajte svojim gumama priliku da se oslobode viška blata pre nego što dostignu punu brzinu. Zatim, odvezite automobil na čišćenje i obavezno pregledajte kočnice.

POZOVITE PROFESIONALCE

I pored ovih napisanih saveta nije isto kada imate zanje a nemate iskustvo, mi imamo sve. Zato za najsigurnije rešenje pozovite nas.

Blogovi

Naša Iskustva

  • All Post
  • Uncategorized
Izvlačenje vozila iz Blata

IZVLAČENJE VOZILA IZ BLATA Izvlačenje Iz Blata Izvlačenje vozila iz Blata je ono što nijedan vozač ne želi da ga snađe na putu jesu nepredviđene situacije. I kada vaše vozilo…

Šlep Po Snegu

ŠLEP PO SNEGU Šlep Po Snegu Zimi je smanjena vidljivost zbog padavina, snega, kiše, magle, ali i zbog naslaga na staklima. Ako Vam se desi neka nezgoda usled lošeg vremena…

Šlep Hvarisanih Vozila

ŠLEP HAVARISANIH VOZILA Šlep Havarisanih Vozila Šlep Havarisanih Vozila kao sve ostale koje vršimo podrazumeva odklanjanje oštećenih vozila sa puta posle nesreće ili odvoženje vozila na odpad . Pri čemu je…

Naša šlep služba je operativna non-stop, 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji

© 2022 Slep Služba Tišma | Sva prava zadržana | Powerd By: Skysign